Recepty na bábovky


Nielen k dobrej bábovke, ale hocikedy keď je naň chuť, dobrý domáci vaječný likér príde vhod. Tento recept je na tekutejší likér zo smotany. Príprava je jednoduchšia, vďaka vareniu smotany je potrebný kratší čas na šľahanie nad parou.

Bábovka je osviežujúca, príjemné chrumká, vláčna. Príjemne prekvapí tvarohová plnka s pomarančovou chuťou. Vhodná na raňajky, ku káve, len tak. Dajte na ňu pozor, rýchlo mizne.

Túto bábovku charakterizuje jemná mandľová a marcipánová chuť s jedinečnou arómou. Je to delikátny dezert, ktorý by si zaslúžil špeciálnu príležitosť na vychutnanie. Naša domáca realita je taká, že sa hodí na raňajky, desiatu, olovrant a zmizne veľmi rýchlo...
Nech sa páči tu je recept na menšiu formu, Emíliu.

Môže byť táto osviežujúca bábovka s pomarančom, tvarohom a bielou čokoládou sviatočnou ? Určite áno. Rovnako tak je vhodná na bežný deň, či ako nedeľný dezert. Momentálne patrí medzi naše najobľúbenejšie. Ochutnajte !

Bábovka s tvarohom a citrónom je veľmi dobrá kombinácia chute a vône. Je to klasika, ktorou sa nedá nič pokaziť. Pridané želé kúsky sú ako čerešnička na torte, osviežia nielen farbou, ale svojou chuťou (s kvapkou rumu) nechajú vyniknúť svieže cesto. Ochutnajte :)

Priznám sa, že už dlhšie som sa chystala upiecť niečo s arašidovým maslom. Tento osviežujúci recept na bábovku obsahuje aj kyselkavé jabĺčka, ktoré majú práve teraz svoju sezónu. Chuťová kombinácia ktorá verím, že ulahodí všetkým, je jemná a šťavnatá.

Je to tradičný recept na kysnutú bábovku ozvláštnený so želé cukríkmi (alebo so zbytkovým Turkish Delight dezertom) namočenými v rume a kúskami čokolády. Odporúčam vyskúšať :) Bábovka, pokiaľ sa hneď nezje, vydrží vláčna aj 3 dni.

Dlho som odolávala receptom s kombináciou chutí citrón a mak. Rozhodla som sa, že to skúsim trochu inak. V mojej verzii je kyselkavosť citrónu nahradená jemnejšou limetkou a chrumkavý modrý mak je nahradený bielym makom s jemným orieškovým nádychom. Kto doma nemá limetku alebo biely mak, náhrady za vyššie spomínané suroviny sú v poriadku 🙂 Aj táto...

Keď nám doma zostane niekoľko starších banánov, poteším sa, lebo môžem urobiť túto zaujímavú bábovku. Sladkastá chuť banánov v tomto recepte príjemne dopĺňa ľahší korenistý nádych typickým pre severské pečenie. Bábovka sa hodí ku káve, čaju, na raňajky k jogurtu alebo iba tak, keď je na ňu chuť. U nás mizne veľmi rýchlo.


Nové recepty na Váš e-mail

Nechajte nám Vašu e-mailovú adresu a pošleme Vám e-mail hneď ako uverejníme ďalší recept: